Natuurlijk

Zao werkt uitsluitend met natuurlijke formules. Zonder enige petrochemische derivaten en zonder synthetische conserveermiddelen zijn de producten van Zao uitermate geschikt voor je huid. De grondstoffen worden verkregen door eenvoudige en niet-vervuilende transformatie van plant of mineraal, zoals bv. plantenextracten, plantaardige oliën en boters, minerale pigmenten...

Dankzij hun inzet kregen zij reeds in 2014 het Slow Cosmetic keurmerk.

Ook de kwaliteit van de grondstoffen is erg belangrijk. Zo kiest Zao ervoor om bv. met gemicroniseerd zilverpoeder te werken dat een huidvriendelijk conserveermiddel is en bovendien antiseptische eigenschappen vertoont. Alhoewel de grondstof redelijk duur is, verwerkt Zao het in bijna al haar producten.

Biologisch

Al de producten werden als biologisch gecertificieerd door Ecocert (volgens de Ecocert Greenlife en Cosmos standaarden) en dragen het keurmerk Cosmebio (m.u.v. de nagellak).

Vanaf het begin heeft Zao gefocussed op grondstoffen van biologische oorsprong. De ingrediënten die worden gebruikt zijn vrij van chemische meststoffen en pesticides, daarenboven wordt er op gelet dat de grond- en waterverontreiniging tot een minimum wordt beperkt.

Ook voor uw huid is deze focus op het biologische belangrijk. Zo zijn de ingrediënten verkregen van planten uit biologische landbouw veel krachtiger en geconcentreerder dan die uit de conventionele landbouw.

Respect voor dieren

Geen enkel van de ingrediënten noch van de producten van Zoa werden getest op dieren. Zij zijn dan ook drager van het  internatinale cruelty free keurmerk, 'leaping rabbit'.

Ook streeft Zao ernaar om geen producten van dierlijke oorsprong te gebruiken. Enkel de concealers en lip balms bevatten biologische bijenwas. Het bedrijf streeft er wel naar om tegen het einde van het jaar ook deze producten volledig vegan te maken. Met uitzondering van de concealers en lip balms dragen alle producten dan ook het vegan keurmerk.

Ecologisch

Als hoofdverpakking maakt het merk gebruik van bamboo. De plant groeit zonder gebruik van meststoffen en pesticides en heeft slechts 4 tot 5 jaar nodig om te hergroeien daar waar een boom ongeveer 30 jaar nodig heeft. De bamboo die Zao gebruikt wordt geteeld in inheemse wouden in beschermde gebieden.

Om de bamboo make-up te verpakken gebruikt Zao katoenen zakjes. Vanaf het einde van 2018 zouden zelfs de katoenen zakjes worden vervangen door zakjes van bamboovezel. Dit materiaal is immers nog milieuvriendelijker dan katoen.

Labels

Volgende producten zitten in ons assortiment:

© 2018 - 2024 MonJuju | sitemap | rss