Zijn alle producten vegan?

Alle producten op deze webshop zijn vegan. Ofwel dragen de producten een certificaat van een erkende vegan instelling (zoals bv. The Vegan Society), ofwel werd er contact opgenomen met de leverancier om er zeker van te zijn dat er geen dierlijke ingrediënten (of afgeleiden van dierlijke ingrediënten) werden verwerkt in de producten en dat er niet op dieren werd getest.

Wat is vegan?

Vegan is een levenswijze waarbij men geen dierlijk leed wil veroorzaken of eraan bijdragen. Zo zal een vegan geen dierlijke producten, of afgeleiden van dierlijke producten, eten, dragen of gebruiken.

Wat is natuurlijke make-up?

Wij vullen het concept natuurlijke make-up in als cosmetica die geen parabenen, minerale oliën, paraffine, siliconen, sulfaten, SLS, kunstmatige kleur- en geurstoffen, synthetische parfum, hormoonverstorende stoffen en chemicaliën bevatten. De natuurlijke cosmetica combineert al het goede dat de natuur ons biedt. Natuurlijke cosmetica hoort immers uit de natuur te komen en niet uit een laboratorium. Natuurlijke cosmetica is transparant. Alle ingrediënten zijn dan ook op de shop te vinden. Er zijn geen stiekeme ingrediënten.

Waarom is natuurlijke make-up beter?

Chemische producten zorgen voor een chemische belasting op je lichaam. In plaats van energie te kunnen steken in mooi zijn, is je lichaam dan bezig om al deze chemische producten te verwerken. Soms leiden die chemische producten zelfs tot allergieën, irritaties en finaal zelfs kanker. Natuurlijke ingrediënten worden door ons lichaam herkend en werken beter. Ze helpen je lichaam en zijn vele malen zachter voor de huid dan chemische producten. Biologische producten gaan nog een stapje verder. Door de ingrediënten op een natuurlijke wijze te telen, zonder pesticiden en dergelijke, zijn ze geconcentreerder en krachtiger.

Kan ik zomaar overstappen van reguliere cosmetica naar natuurlijke cosmetica?

Bij een overstap kan het zijn dat je lichaam moet wennen. Dit wennen gebeurd niet bij iedereen, maar het kan wel voorkomen. De reguliere producten zijn immers vaak belastend voor de huid, en je huid heeft nu even tijd nodig om te bekomen. In sommige gevallen kan het zelfs lijken of je huid verslechtert, of je haar vetter wordt, paniekeer dan niet, want dit is een goed teken. De natuur doet dan immers zijn werk: de gifstoffen zijn langzaam je lichaam aan het verlaten. Dit kan tot een maand duren. Als je nu nog even doorbijt dan zijn de gifstoffen volledig verdwenen en zal je zien dat je huid gaat stralen en je haar zal glimmen van gezondheid. Het zal zelfs minder vaak gewassen moeten worden. Als je vragen hebt hierover, kan je altijd contact opnemen met ons en we helpen je graag verder.

Wat zijn sulfaten, SLS en SLES?

Dit zijn stoffen die in combinatie met water vet oplossen en die je daarom vaak terugvindt in reguliere shampoos, cleansers, douchegels enz. Klinkt oké toch? Eigenlijk zijn sulfaten niet oké! Je vindt ze onder meer ook terug in schoonmaakmiddelen. Er zijn agressieve en minder agressieve sulfaten. De meest voorkomende in de reguliere cosmetica zijn SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLES (Sodium Laureth Sulfate). De sulfaten maken geen onderscheid tussen vuil en het natuurlijke huidvet, ze verwijderen gewoon beide! In shampoo geeft dat het volgende probleem: zonder vet wordt je huid te droog en begint het geïrriteerd te geraken. Je lichaam wil dit oplossen door meer vet te produceren tegen de droge huid, met als resultaat dat je haar nog sneller vet wordt. Je gaat dan vaker je haar wassen om het vet haar tegen te gaan, waardoor je hoofdhuid nog droger wordt en je nog meer vet gaat produceren,... Je merkt het, je geraakt zo vast in een vicieuze cirkel. Natuurlijke shampoo bevat geen sulfaten. Ze verwijderen enkel het vuil. Zo geraak je niet in een vicieuze cirkel en zal je merken dat je je haar minder vaak zal moeten wassen. Het kan wel zijn dat je even door een overgangsperiode moet, zoals hierboven beschreven.

Mijn natuurlijk product schuimt minder. Is dit normaal?

Hoe hoger het aantal sulfaten in een product, hoe meer schuim... en zoals hierboven beschreven betekenen meer sulfaten een drogere huid. Een natuurlijk product schuimt wel niet zo hard, maar schuim staat niet gelijk aan schoon, het zal je huid, of je haar, even goed (of zelfs beter) reinigen dan een schuimend regulier product. De natuur voorziet immers gezonde alternatieven, zo worden er bijvoorbeeld goede reinigers gemaakt van kokosolie, die niet alleen reinigen, maar ook voeden.

Kan ik mijn aankopen in alle veiligheid uitvoeren?

Het bestelproces is volledig beveiligd. Uw persoonlijke– en bankgegevens worden streng beschermd door een beveiligde SSL-server. Je kan dus in alle veiligheid op onze website je aankopen uitvoeren.

© 2018 - 2024 MonJuju | sitemap | rss